maanantai 26. lokakuuta 2009

Punasipuli-vuohenjuustopiiras


Tätä piirasta on pakko kokeilla! Tässä yhdistyvät ihanasti makea punasipuli ja suolainen juusto. Jos et ole vuohenjuuston ystävä, voit käyttää tilalla voimakasta kermajuustoa. Itse aion tarjoilla tätä pikkujouluaikaan jonkun ihanan punaviinin kanssa. Laitan tänne kuvan heti kun ehdin!

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
50 g voimakasta kermajuustoa raasteena
125 g voita
3 rkl kylmää maitoa tai vettä

Täyte:

4 punasipulia
3 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl siirappia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
2 munaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa (hiukan kevyemmän saat käyttämällä maitoa)
200 g vuohenjuustoa (tai voimakasta kermajuustoa)
hienonnettua tuoretta timjamia maun mukaan (n. 2 rkl)


Raasta juusto. Nypi jauhot, juustoraaste ja voi kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin hetkeksi. Sillä aikaa esivalmistele punasipulit.

Kuori ja lohko ne ja laita uunivuokaan. Sivele sipulinlohkot öljyllä ja siirapilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja paahda sipuleita 200 asteisessa uunissa 20 min.

Kun punasipulit on paahdettu, painele taikina piirakkavuokaan (pohjalle ja hieman myös reunoille). Pistele pohjaan reikiä haarukalla, ja paista ilman täytettä 10 min 200 asteisessa uunissa. Samalla kun piiras on uunissa valmista täyte.

Sekoita munat ja neste kunnolla. Murenna vuohenjuusto sekaan ja mausta timjamilla. Kaada täyte piirasvuokaan ja painele päälle paahdetut punasipulit. Paista 200 asteisessa uunissa vielä n. 30 min. Tarkastele pinnan väriä: kun se on kauniin tasaisen ruskea, on piiras valmista.

(Muokattu Valion mainoslehtisestä 22.10.2009.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti