perjantai 27. marraskuuta 2009

Herkullinen kasvispiirakka




Herkullisen kasvispiirakan teet helposti, mutta aikaa tähän menee ainakin tunti.

Aloita valmistamalla maailman paras piirakkapohja, joka on myös käytössä toisessa piirakassani (vuohenjuusto-punasipulipiiras).

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
50 g Valio Ritari-juustoa raasteena
125 g voita
3 rkl kylmää maitoa tai vettä

Raasta juusto. Nypi jauhot, juustoraaste ja voi kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin vetäytymään hetkeksi.

Sitten painele taikina piirakkavuokaan (pohjalle ja hieman myös reunoille). Itse laitan piirakkavuoan pohjalle ympyräksi leikatun leivinpaperin, sillä nämä taikinat tuppaavat juuttua pohjaan kiinni. Voit tietenkin myös yrittää voidella ja jauhottaa vuoan, mutta minusta leivinpaperi toimii paremmin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla, ja paista ilman täytettä 10 min 200 asteisessa uunissa. Samalla kun piiras on uunissa valmista täyte.

Täytteeseen tarvitset:


2 dl maitoa
200 g Valion Ritari-juustoa
2 munaa
10 kirsikkatomaattia
1 dl kesäkurpitsan paloja
puolikas punainen paprika
puolikas keltainen paprika
puolikas punasipuli

mustapippuria
vähän suolaa

ripaus timjamia
1/2 dl parmesan-raastetta


Tarjoiluun:


1 ruukku rucolaa
tuoretta basilikaa


Sekoita munat ja neste kunnolla. Raasta juusto ja lisää se seokseen. Lisää seokseen myös ohuet kesäkurpitsasiivut. Mausta timjamilla, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Kaada täyte piirasvuokaan ja painele päälle ohuen ohuiksi viipaloitu punasipuli, ohuet paprikasuikaleet ja kirsikkatomaatit. Ripottele päälle parmesania ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Tarkastele pinnan väriä: kun se on kauniin tasaisen ruskea, on piiras valmista.

Leikkaa rucola ja basilika saksilla silpuksi ja laita piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti