keskiviikko 12. elokuuta 2009

Italialainen kesäkurpitsa- & kirsikkatomaatti -pasta


Tästä ei pastan valmistaminen voi enää helpommaksi tulla!
hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
200g spagettia (al bronzo)

Laita vesi kiehumaan, ja lisää kiehuvaan veteen suolaa. Keitä valitsemasi pasta ohjeen mukaan.

Valmista kastike. Pilko valkosipulin kynnet pieniksi kuutioiksi, siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita paksupohjaiseen paistinpannuun oliiviöljyä niin, että koko pohja peittyy kunnolla. Hyvää oliiviöljyä ei oikeastaan voi laittaa liikaa! Kuullota valkosipuleita miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet. On tärkeää, ettet paista niitä liian kuumalla. Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja paista niitä kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Pidä lämpö mietona koko valmistuksen ajan. Lisää kirsikkatomaatit ja kypsennä seosta n. 5 minuuttia. Voit maustaa kastikkeen suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Sekoita valmis kastike kypsään pastaan. Tarjoile parmesaaniraasteen ja valkoviinin kera.

Buon appetito!

1 kommentti: