sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Taivaallisen ihanat paistetut sitruunaperunat


Vihdoinkin löysin tämän reseptin muutaman vuoden takaisesta Glorian ruoka ja viini -lehdestä (5/2009). Resepti ehti olla kadoksissa ja kaivattuna pitkään, joten nyt on oivallinen hetki laittaa se tänne talteen ja jakoon muillekin! Tämä kesäinen perunalisuke on ihastuttanut monia ystäviäni, ja jatkuvasti sitä kysellään minulta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, grillissä tai ihan pannulla lieden päällä.

1 kg keitettyjä uusia perunoita (voit jättää hitusen verran raaoiksi, jotteivat pannulla muussannu)
4 kevätsipulia varsineen
3 rkl oliiviöljyä tai voita
2 rkl sinapinsiemeniä tai Dijon-sinappia, jos sinapinsiemeniä ei ole saatavilla
1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (persiljaa, oreganoa, basilikaa, salviaa yms.)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sitruunankuorta
suolaa
mustapippuria myllystä

Puolita tai viipaloi keitetyt, kylmät perunat. Pienikokoiset perunat sopivat paistettaviksi sellaisinaan. Viipaloi kevätsipulit. Laita vihreä osa hetkeksi sivuun odottamaan.

Kuumenna öljy/voi isossa pannussa joko grillillä tai liedellä. Lisää sipulien valkoinen osa ja kääntele pannulla noin minuutin verran. Lisää kylmät perunat ja sinapinsiemenet (jos käytät sinappia, lisää se aivan lopussa, jottei se pala pannun pohjaan). Jatka paistamista kunnes perunat lämpenevät ja saavat kauniin värin. Sekoita sipulien vihreä osa, yrtit ja sitruunamehu joukkoon (+ sinappi). Viimeistele perunat sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Jos haluat taittaa sitruunan kirpeyttä, valuta perunoille muutama teelusikallinen juoksevaa hunajaa. Juomasuositukseksi voisin tässä mainita, että olut sopii näiden perunoiden kanssa mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti