maanantai 14. lokakuuta 2013

Porkkana-cashewpihvit


Tässä olisi loistava vaihtoehto papupihveille! Resepti on julkaistu Hesarin ruokasivuilla, mutta olen muokannut sitä hiukan ja mielestäni pihvit onnistuivat loistavasti. Pieni vinkki: näitä ei kannata alkaa valmistaa kiireessä, sillä aikaa vierähtää helposti yli tunti. Itse tein tänään pihvejä pitkä työ- ja tarhapäivän jälkeen, eikä se ehkä ollut parhain idea... Hyviä niistä tuli silti!

Pihvit:
10–12 kpl
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl appelsiinimehua
500 g luomuporkkanoita
1 pieni sipuli silputtuna
2 munaa
1 rkl oliiviöljyä
2 dl silputtua lehtipersilja
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2–3 rkl vehnäjauhoja
Kastikkeeksi pihveille sopii tsatsiki. Tämä tsatsikiresepti on myös Hesarista. Itselleni uutena lisänä tässä on hunajaa. Se toimiikin erittäin hyvin happaman jogurtin kanssa. 
Tsatsiki:

½ kurkku
½ tl suolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 pieni valkosipulin kynsi
½ tl hunajaa

Aloita tsatsikin esivalmisteluista. Raasta kurkku ja sekoita siihen suola. Laita seos siivilään ja siivilä kulhon päälle. Anna kurkun valua hetki. Sillä aikaa voit valmistaa pihvit.

Laita cashewpähkinät ja appelsiinimehu kulhoon. Anna pähkinöiden pehmetä hetki appelisiinimehussa. Sillä aikaa kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Pilko tai raasta myös sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Hienonna pähkinät veitsellä ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen kulhossa.

Annostele kuumalle paistinpannulle, jossa on runsaasti voita, lusikalla mieleisesi kokoisia pihvejä. Liian suuria ei kannata yrittää tehdä, sillä rakenne hajoaa herkästi. Paista  miedolla lämmöllä ja tarkkaile lämpötilaa. Lisää sitä tarpeen mukaan. Pihvit kypsyvät melko hitaasti, ja ne ovat kypsiä, kun porkkanan väri alkaa vaaleta ja pinta on kullanruskea.

Pihvien kypsyessä painele kurkkuraasteesta vielä käsin tai lusikalla nestettä pois. Sekoita raaste jogurtin joukkoon. Kuori ja hienonna kynsi joukkoon. Mausta hunajalla ja tarkista maku.


Lisukkeena pihveille maistuu mainiosti piparjuuri-perunamuusi. Reseptin bongasin Pirkka-lehdestä.

Peruna-piparjuurimuusi:

1 kg jauhoisia perunoita
nestettä tarpeen mukaan (perunoiden keitinvettä, maitoa tai kermaa)
reilu ruokalusikallinen voita
suolaa
piparjuuritahnaa tai piparjuurituorejuustoa maun mukaan (itse laitoin pienen purkillisen Creme Bonjour -piparjuurituorejuustoa)

Keitä perunat ja soseuta ne. Lisää nestettä soseutuksen aikana tarpeen ja makusi mukaan. Mausta  voilla sekä suolalla ja lisää lopuksi piparjuuritahna/-tuorejuusto. Sekoita hyvin ja tarjoile porkkana-cashewpihvien lisukkeena. 


3 kommenttia:

  1. Tää lähtee testiin! :) Saako sut linkittää blogiini, niin muistaisin vierailla täällä useamminkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tottakai! Pahoittelen, että vastauksessa on kestänyt näin kauan... Ulla

      Poista
  2. Nami, menee kyllä testiin! Tarkoituksena olis tehdä iso kasa kasvispihvejä joista osa menis pakkaseen josta niitä olis helppo ottaa hirmunälän iskiessä :)

    VastaaPoista