maanantai 10. elokuuta 2009

Maistuva linssikeitto vihreistä linsseistä (helppo!)

Tämä linssikeitto on helppo ja nopea valmistaa. Lisäksi se maistuu todella hyvältä! Ohjeessa käytetään Sonnentorgin Energy kukka- ja mausteseosta, jota myydään Ruohonjuuressa. Seoksessa on paprikaa, valkosipulia, ruusunkukkaa, oreganoa, timjamia, basilikaa, rosmariinia, mustapippuria ja kehäkukkaa, ja mielestäni sitä sopii käyttää erityisesti tämän ruoan maustamiseen.

Keitosta riittää kahdelle nälkäiselle, mutta laittamalla enemmän linssejä ja porkkanaa voi määrää helposti lisätä.

5 dl vettä
2 dl vihreitä linssejä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli tai purjo
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 purkki tomaattimurskaa
2 rkl Sonnentorg Energy kukka- ja mausteseosta
2 laakerinlehteä
mustapippuria
1 tl chilijauhetta
tuoretta persiljaa
suolaa maun mukaan

kermaviiliä
puolikas sitruuna
mustapippuria

Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne kasvisliemikuutio ja linssit. Linssejä on hyvä keittää
10 minuuttia ennen muiden aineiden lisäämistä veteen. Samalla kun linssit kypsyvät paloittele porkkanat ja sipuli, sekä viipaloi valkosipuli. Paista sipuleita pannulla öljyssä 3 minuuttia ja lisää porkkanat. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti, niin että sipulit pehmenevät. Lisää kukka- ja mausteseos sekä valkosipulin viipaleet. Paista vielä hiukan ja sekoita kunnolla.

Tässä vaiheessa linssikattilaan voi laittaa laakerinlehdet, mustapippurin ja chilijauheen. Sitten lisää tomaattimurska. Tarkasta linssien kypsyys ennen kuin laitat porkkana-sipuli-seoksen joukkoon. Porkkana-sipuli-seoksen voi laittaa muutamaa minuttia ennen linssien valmistumista. Tarkasta keiton suolaisuus ja lisää suolaa maun mukaan. Kun linssit ovat kypsiä, keitto on valmis! Leikkaa tuoretta persiljaa keiton päälle ja tarjoile kermaviilin kanssa.

Keiton seuraksi sopii mainiosti kermaviili-sitruuna-pippuri-seos. Sekoita kermaviiliin puolikkaan sitruunan mehu ja mustapippuria maun mukaan. Kermaviili raikastaa linssikeittoa mukavasti!

Jos haluat syödä keiton kanssa leipää, suosittelen kokeilemaan hapankorppuja. :)


4 kommenttia:

  1. huippuhyvää! ei ollut kyllä tuota kukkamaustetta,laitoin pari kaffilimetinlehteä...nautimme turkkilaisen jukurtin kanssa, ilman mitään mausteita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Tämä on äitini ikiaikainen resepti ja ihana kuulla, että se maistuu muillekin. Tuttavaperheet kehuvat usein, että maistuu lapsillekin!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa ihanalta ja kohta keitto on valmista. Eka kerta kun teen keittoa vihreistä linsseistä. Ja mikä hieno löytö sinänsä, että löysin ohjeen, jossa käytetään tuotta kukkaseosmaustetta. Mulla on sitä ollut, enkä ole oikein osannut sitä käyttää. Kiitokset ohjeesta :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta! Juuri tässä nautin valmista soppaa! Herrrrrkullista! :) Minulta puuttui kukkamausteseos, mutta heittelin keitokseen muutamia mausteita joita mainitsit tuon seoksen sisältävän ja aivan tosi hyvää tuli!

    VastaaPoista