keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Penne all'arrabbiata


Tässä oma versioni ihanasta penne all'arrabbiasta. Kannattaa kokeilla! Tästä satsista riittää neljälle hengelle.

Kastike

1/2 dl oliiviöljyä
iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 tomaattia
10 kirsikkatomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
2 punaista chilipaprikaa
1 rkl kuivattua persiljaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 tl suolaa (tai maun mukaan)

300 g pennepastaa

Tarjoiluun

parmesaania ja tuoretta persiljaa

Aloita kastikkeen valmistamisella. Kuullota sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Älä ruskista, vaan pidä levy aika miedolla lämmöllä ja sekoita taukoamatta. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja puolitetut kirsikkatomaatit. Sekoittele n. 5 min ja lisää sitten siivutetut chilipaprikat. Sekoittele hetki ja laita joukkoon tomaattipyree, persilja ja suolaa maun mukaan. Lopuksi lisää aurinkokuivatetut tomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä samalla kun keität pastan. Kun pasta on valmista, sekoita se kastikkeeseen. Tarjoile heti ja raasta päälle parmesaania. Voit koristella tuoreella persiljalla. Halutessasi valmista lisukesalaatti lehtisalaatista, rucolasta ja vihreistä oliiveista. Mausta oliiviöljyllä.

Juomaksi tämän pastan kanssa sopii erittäin hyvin mieto italialainen punaviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti