lauantai 11. tammikuuta 2014

Kikherne-fetapihvit (todella maukkaat ja helpot valmistaa!)

Innostukseni erilaisiin kasvispihveihin ei näytä laantuvan. Kerään tänne blogiin nyt mahdollisimman kattavan reseptikokoelman hyviksi todetuista pihveistä. Nämä kikherne-fetapihvit ovat yksi lemppareistani ja reseptin olen kehitellyt itse. Plussana vielä nopea valmistusaika, jos käyttää esim. Go Greenin valmiiksi keitettyjä kikherneitä.

Tästä annoksesta tulee 10 - 15 pientä pihviä. Taikina säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän, joten pihvejä voi paistella lisää aina tarpeen mukaan.

2 tölkkiä Go Green valmiiksi keitettyjä kikherneitä (n. 500 g)
200 g fetajuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
1/2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
n. 10 cm pala purjoa
1 - 2 isoa valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 - 2 tl raastettua luomusitruunan kuorta (laita varovasti maun mukaan, sitruunan kuori maistuu aika voimakkaasti läpi)
3/4 dl tuoreita yrttejä silputtuna (itse käytin lehtipersiljaa ja ruohosipulia)

Kastike:

Kermaviiliä + puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria

Hienonna kikherneet monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Seos saa jäädä hiukan rakeiseksi. Silppua purjo ja viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja kuulota niitä runsaassa öljyssä pannulla muutama minuutti, kunnes maku irtoaa öljyyn ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Purjon sijaan voit käyttää tavallista keltasipulia tai salottisipulia.

Murenna feta kulhoon, sekoita joukkoon kananmunat, vesi, oliiviöljy ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää seokseen sipulit, mausteet, sitruunan kuori ja yriti. Sekoita ja lisää viimeiseksi hienonnetut kikherneet.

Muotoile taikinasta pieniä pihvejä ja paista niitä voissa kuumalla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Pihvit murenevat helposti, joten kannattaa tehdä melko pieniä pihvejä (halkaisija noin 5 - 7 cm).

Tarjoa perunamuusin, uuniperunan, lohkoperunoiden tai vaikka perunasalaatin kanssa. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti ja ehdottomasti sitruunainen kermaviilikastike. Maistuu taaperoillekin!

Ps. Kuva tulossa!

6 kommenttia:

  1. Lähtee heti tänään testaukseen :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Ihan mahtavan kuuloinen resepti. Olen tän vuoden kunniaksi luvannut itselleni opetella ja blogata vegereseptejä, ja tää menee takuulla testiin! :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli, kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  4. On muuten hyvä resepti ja toimii myös pohjana tuleville kokeiluillemme! Kiitos :-)

    VastaaPoista
  5. Todella hyviä! Ihan yks lemppariruoka.

    VastaaPoista
  6. Löysää taikinaa. Ei pysy kasassa paistettaessa.

    VastaaPoista