Kaunis sipuli! |
Vähän ankea kuva pihveistä ilman lisukkeita... |
Tänään teimme pitkästä aikaa päivälliseksi papupihvejä. Vaikka niitä on todella helppo tehdä, syömme niitä aivan liian harvoin. Vaivana on tietysti esivalmistelut, papujen keittämiseen kun menee niin paljon aikaa. Hyvä vinkki on keittää iso määrä papuja valmiiksi, ja pakastaa ne sopivan kokoisissa annospusseissa. Pakastimesta niitä on sitten hyvä ottaa käyttöön aina tarpeen tullen. Meille se on hyvä systeemi, sillä olemme todellisia papujen suurkuluttajia. Hätätilanteessa tietysti myös purkkipavut käyvät, nekin maistuvat ihan hyviltä, ja niitäkin saa nykyään luomuna.
Tästä ohjeesta riittää 2 - 3 ruokailijalle:
5 dl kidneypapuja (tai 2 säilyketölkillistä)
2 rkl vettä (jotta muussaaminen on helpompaa)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli tai maun mukaan
1 1/4 dl spelttijauhoja (tai soija-/vehnäjauhoja)
1 kananmuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
tuoretta ruohosipulia silputtuna
tuoretta persiljaa silputtuna
(muita mausteita maun mukaan!)
Muussaa kidneypavut survojalla tasaiseksi muusiksi. Laitan itse joukkoon hiukkasen vettä, jotta saisin muusista tasaisemman. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki pannulla ennen kuin lisäät ne taikinaan. Lisää myös kananmuna (sen rakenne kannattaa rikkoa lasissa ennen lisäämistä, taikina onnistuu myös ilman kananmunaa, jos haluat jättää sen pois) sekä jauhot, ja sekoita hyvin. Lisää tomaattipyree ja mausteet, sekoita. Paista taikinasta pieniä pihvejä voissa pannulla. Voit paistaa pihvit myös uunissa (200 astetta, 20 min). Tarjoile kermaviilikastikeen ja salaatin kera.
Ihania tuli! Kiitos ohjeesta ja blogista noin muutenkin :)
VastaaPoistaKiitos kommentista :)
VastaaPoistaOnko survoja sauvasekoitin vai muusinuija vai mikä?
VastaaPoistaHei, pikkuisen on kestänyt tämän vastauksen kanssa... Mä olen survonut vähän millä sattuu, esim. nuijalla tai haarukalla, joskus perunasiivilällä. Ulla
VastaaPoistaAijai kun tuli hyviä! papujen muusaus oli oma taiteenlajinsa mutta muuten helppo ohje. Hyvin pysyivät kasassa pannulla - minä siis laitoin sen kananmunan :)
VastaaPoista