tiistai 12. helmikuuta 2013

Taivaallinen haudutettu munakoiso jogurtissa


Tarjoile esimerkiksi tuoreen leivän kanssa. 

Munakoiso on niiiiin taivaallinen vihannes, ja tämä on aivan ihana Lähi-idän munakoisoresepti, joka minun on pitänyt jo pitkään laittaa jakoon! Sopii syötäväksi sellaisenaan vaalean leivän kanssa, tai lisukkeena esim. falafelille (tai lihansyöjille kebabille). Uskomattoman yksinkertaisista aineksista syntyy upea makuelämys, ja kokonaan ilman suolaa! Mausteena ainoastaan valkosipuli, ja loput maut tulevat munakoisosta ja oliiviöljystä. Pahoittelen reseptin mittojen epämääräisyyttä, tämä on maun mukaan toteutettavissa!

1 tai 2 munakoisoa, mitä enemmän tarvitset, sitä enemmän munakoisoa :)
runsaasti hyvää oliiviöljyä
2 - 4 valkosipulin kynttä (maun mukaan siis!)
2 - 4 dl turkkilaista jogurttia (mitä enemmän munakoisoa, sitä enemmän jogurttia)

Munakoisokuutiot ja runsaasti oliiviöljyä, niin paljon, että kaikki kuutiot imevät sitä itsensä täyteen. 

Poista munakoisoista kanta, ja kuutioi koisot noin 1,5 cm x 1,5 cm kokoisiksi kuutioiksi kuorineen. Kaada korkeareunaiseen paistinpannuun oliiviöljyä niin, että koko pohja peittyy 1 cm kerroksella (eli tosi paljon, jos munakoisoa on valtavasti, laita vielä enemmän). Lämmitä öljy ja lisää munakoisokuutiot joukkoon. Hauduttele 30 - 45 minuuttia keskilämmöllä, sekoittele ja anna munakoisojen muussaantua öljyyn. Kun munakoisot ovat oikein pehmeitä, laita levy pois päältä ja lisää valkosipuli. Sekoita. Sitten lisää jogurtti, sekoita ja tarjoile heti tai kylmänä.4 kommenttia:

 1. Onko oliiviöljysuositusta? Siis mitä merkkiä tykkäät käyttää? Itse olen huomannut, että joissain oliiviöljyissä on todella voimakas ja välillä hieman pistäväkin maku. Eli tätä haluaisin välttää.:)

  VastaaPoista
 2. Hei, pahoittelen että vastauksessa on kestänyt. Käytän yleensä jotain luomu-oliiviöljyä (extra virgin ehdottomasti) ja perusvinkki on, että mitä kalliimpaa sen paremman makuista. Tähän tosin öljyä lotraantuu niin monta desiä, että en raaski kallista käyttää, vaan jotain keskihintaista. t. Ulla

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä. Kokeiluun menee - munakoiso on herkkua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä. Kokeiluun menee - munakoiso on herkkua!

  VastaaPoista