keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Tulinen thai-keitto


Rakastan vihreää currya ja olen jo pitkään kehitellyt sen pohjalta keittoreseptiä. Tällä kertaa saavutin tavoitteeni, ja keitto onnistui hyvin. Tätä varten joudut tekemään vierailun itämaisessa ruokakaupassa, Helsingissä se onnistuu parhaiten Hakaniemessä.Vaikka ainesten raahaaminen kotiin voi tuntua turhauttavalta, riittävät ne moneksi kerraksi ja sopivat moneen erilaiseen thai-ruokaan. Autenttiset thai-ainekset ovat perusta onnistuneelle ja herkulliselle keitolle!

Tarvitset

3 rkl rypsiöljyä
2 tl vihreää currytahnaa
palan tuoretta inkivääriä
4 valkosipulin kynttä
purkillisen kookosmaitoa
paketin tofua
vihreitä kokonaisia papuja
yhden porkkanan 
pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
2 vartta sitruunaruohoa
4 limen lehteä
1 rkl palmusokeritahnaa (palm sugar paste)
1 punainan chili
n. 6 dl vettä
soijakastiketta tai kalakastikkeen korviketta (Seasoning sauce) maun mukaan
desin jasmiiniriisiä
1 limen mehun
tuoretta thai-basilikaa

Pilko valkosipulin kynnet ja hienonna inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen currytahna. Anna tahnan turvota ja lisää joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Pidä seos miedolla lämmöllä ja sekoittele hetki. Lisää viipaloitu porkkana ja pavut. Sekoittele niitä hetki mausteseoksessa ja lisää kookosmaito. Sekoita kunnolla. Viipaloi sitruunaruo'on varret oikein ohuiksi viipaleiksi, ja lisää ne keittoon. Lisää myös kokonaiset limen lehdet, palmusokeri, soijakastike, paloiteltu tofu, chili ja pinaatti. Sekoita, maista ja lisää vettä. Maun mukaan voit lisätä chiliä, suolaa tai soijaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet. Keitä riisi erikseen, ja lisää se keittoon kun keitto on valmista. Purista limen mehu keittoon vasta, kun keitto ei ole levyllä. Koristele hienonnetulla thai-basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti