keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Pikantti linssi-kookoskeitto

Tämä linssikeitto lämmittää ihanasti kylmää talvi-iltaa. Keitto on myös nopea valmistaa (n. 20 min), joten se on erinomainen ruokavaihtoehto kiireisen työpäivän jälkeen.

Tarvitset:
1 rkl punaista currytahnaa
oliiviöljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1,5 dl punaisia linssejä
3 dl kasvislientä
1 tlk luomu-tomaattimurskaa
1 tuore punainen chili
2 isoa porkkanaa
suolaa ja pippuria
1 tlk kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Laita oliiviöljy paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna. Lisää öljyyn currytahna ja sekoita. Viipaloi valkosipuli ja silppua sipuli. Lisää ne kattilaan ja kuullota hieman pehmeiksi. Lisää joukkoon ohuiksi siivuiksi viipaloidut porkkanat. Sekoittele n. 5 minuuttia ja lisää kasvisliemi, linssit, tomaattimurska, chili ja suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 - 15 min tai kunnes linssit ovat kypsyneet. Soseuta sauvasekottimella tai blenderillä ja lisää kookosmaito. Sekoita kunnolla ja tarjoile korianterilla koristeltuna. Seuraksi sopii keitetty riisi tai vaalea leipä.

3 kommenttia:

  1. Kuvia tulee kun kameran piuha löytyy!

    VastaaPoista
  2. Onneksi google tuo eteen myös vanhoja julkaisuja. Todella herkullista oli! Varmasti tulee tehtyä useamminkin. Ihanaa, että tällainen blogi on olemassa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentista! Mieltä lämmittää, että muutkin tykkäävät resepteistäni. Kuvan olen unohtanut liittää, hups!

    VastaaPoista