lauantai 7. marraskuuta 2009

Ranskalainen roquefort-salaatti

Tämä resepti on tullut minulle ranskalaisen vaihto-oppilasperheeni äidiltä, ja salaatti on hurmannut monet ystävistäni. Tässä vihdoin ohje sitä pyytäneille!

Perusohje noin 2 - 3 hengelle:

3 keltaista salaattisikuria
1 tölkki palmun sydämiä (coeur de palmier eli hearts of palm, joita myydään aasiakaupoissa säilykkeinä)
koristeeksi saksanpähkinöitä ja roquefort-juustoa

Perussalaatista saat ruokaisamman lisäämällä siihen höyrystettyjä vihreitä papuja. Salaattiin sopivat myös keitetyt pikkuperunat, paahdettu kesäkurpitsa, avokaado ja omena. Tähän salaattiin ei kuitenkaan voi lisätä aineksia mielensä mukaan, sillä lisukkeiden täytyy olla mauiltaan mietoja ja pehmeitä, jotteivat ne häiritse salaatin muuten voimakasta makumaailmaa.

Irroita salaattisikurien lehdet ja huuhtele ne viileällä vedellä. Laita lehdet isoon lasikulhoon. Viipaloi palmun sydämet sikurinlehtien sekaan ja sekoittele. Halutessasi laita salaattiin lisukkeita.

Valmista kastike ohjeen mukaan, ja sekoita se kunnolla salaattiin. Nyt tämä herkku on valmista nautittavaksi!


Kastike 

1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl roquefort'ia (tai muuta rakenteeltaan kiinteää ja maultaan voimakasta sinihomejuustoa)
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 - 3 rkl hyvää oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria maun mukaan





Aloita sekoittamalla sinappi ja balsamiviinietikka. Sekoita kunnolla niin, että saat tasaisen seoksen. Muussaa joukkoon roquefort (laita juustoa makusi mukaan, jos sinusta tuntuu ettei 2 rkl ole tarpeeksi) ja sekoita tahna tasaiseksi. Sitten purista sekaan valkosipulinkynnet, lisää hunaja, suola sekä pippuri. Sekoita kunnolla. Sekoita oliiviöljy kastikkeeseen viimeiseksi ja sekoita jälleen kunnolla. Halutessasi voit laittaa kastikkeeseen ruokalusikallisen vettä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Itse olen asunut Pohjois-Espanjassa nuorena; siellä syötiin paljon salaattisikuria roquefortin kanssa, ja sitä salaattia olen kaivannut. Uskon sen olleen hyvin samantapainen kuin tämä ranskalainen versio. Nyt saan vihdoin kokeilla sitä Suomessakin!

    VastaaPoista
  2. Anteeksi hidas reagointi! Toivottavasti salaatti onnistui :). t. Ulla

    VastaaPoista