maanantai 26. lokakuuta 2009

Tabbouleh, libanonilainen salaatti

Tämä ihana bulgur-salaatti syntyy hetkessä ja maistuu parhaimmalta, kun makujen antaa imeytyä yön yli.

2 sitruunan mehu

1,5 dl karkeita bulgur-suurimoita
1 sipuli
nippu tuoretta persiljaa silputtuna
nippu tuoretta minttua silputtuna
5 tomaattia
5 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
ihan hitusen verran kanelia

Valmista bulgur ohjeen mukaan. Käytän tässä salaatissa karkeita bulgur-suurimoita, joita ei tarvitse keittää. Jos käytät kokonaisia suurimoita, jotka täytyy keittää ennen syömistä, muista valuttaa ne hyvin ettei salaatista tule vetistä.

Laita suurimot salaattikulhoon ja lisää joukkoon hienoksi silputtu sipuli, pieneksi kuutioidut tomaatit, sitruunamehu ja yriti. Sekoita ja lisää loput ainekset. Ole todella, todella varovainen kanelin kanssa. Sitä ei ole pakko laittaa tähän salaattiin, mutta se syventää ihanasti makuja, kun sitä malttaa laittaa aivan todella, todella vähän. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua. Tämän salaatin kuuluu olla todella sitruunaista.

Voit tarjoilla salaattia esimerkiksi mesenä tai lisukkeena kasvisruoalle.

2 kommenttia:

  1. Mä lisään taboulehiin usein kikherneitä. Sopivat sinne maun puolesta erinomaisesti ja lisää vähän ruokaisuutta. Täydellinen lounaseväs töihin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla :).

    VastaaPoista