lauantai 29. elokuuta 2009

Punajuuri-vuohenjuustopaistos

Tämä ihana syysherkku on todella helppo valmistaa! Tästä ohjeesta syötävää riittää neljälle hengelle.

8 punajuurta
8 valkosipulinkynttä
tuoreita timjaminoksia ja tuoretta rosmariinia
1/2 dl juoksevaa hunajaa
200 - 300 g vuohenjuustoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 dl kermaa

Kuori punajuuret ja pilko kuutioiksi. Laita kuutiot lasi-/savivuokaan ja lisää valkosipuli, suolaa ja pippuria maun mukaan, hunaja, oliiviöljy ja kerma. Sekoita ja murenna päälle vuohenjuusto. Koristele timjamin ja rosmariinin oksilla. Paista 40 minuuttia 200 asteessa. Tarkasta punajuurien kypsyys ja paista tarvittaessa vielä 10 - 20 minuuttia.

Tarjoile raikkaan salaatin kera!

5 kommenttia:

  1. Tämä oli todella hyvää, olen tehnyt jo monta kertaa tänä syksynä!

    VastaaPoista
  2. Hei! Tarkistan viela ennen kokkaushommiin ryhtymista: pilkotaanko punajuuret raakoina vai kypsennettyina...? Kiitos jos vastaat! t. lukija USAsta :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Olen todella pahoillani, etten ole vastannut viesteihin! Hallintapaneelissani eivät näy uudet kommentit, ja todella harvoin selainen blogia vanhoihin teksteihin. Punajuuret kuoritaan ja kuutioidaan raakoina. Sitten kuutiot uuniin kypsymään! t. Ulla

    VastaaPoista
  4. Mun vuoka on ollut uunissa kohta jo kaksi tuntia ja vielä ovat raakoja :O taisi tulla liian isot palat :/

    VastaaPoista
  5. No onpa harmi! Tosiaan kannattaa pilkkoa ne punajuuret aika pieniksi, tai vaikka viipaleiksi. Ehkä seuraavalla kerralla onnistaa paremmin! Ulla

    VastaaPoista