torstai 20. elokuuta 2009

Kesäkurpitsa-fetapihvit

Palasin tänne päivittelemään tätä reseptiä. Tämä sopii erinomaisesti perheen pienimmille! :)

1 kesäkurpitsa
200 g fetaa
3 munaa
2/3 dl jauhoja
1 nippu tuoretta tilliä tai 3 rkl kuivattua
1/2 nippu tuoretta persiljaa tai n. 2 rkl kuivattua
1 sipuli
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa ja laita raaste siivilään. Ripottele suolaa päälle ja valuta ylimääräinen neste pois (n. 15 min).

Sekoita munat, valutettu kesäkurpitsaraaste ja feta kulhossa. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti seokseen. Lisää silputtu sipuli, mausteet ja suolaa tarpeen mukaan. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.

Kesäkurpitsapihvit kannattaa paistaa runsaassa öljyssä. Öljyä voi laittaa niin, että pannun koko pohja peittyy n. 5 mm kerrokseen. Paista pieniä pihvejä (noin ruokalusikallnen/pihvi riittää). Jos laitat liikaa taikinaa, on paistaminen todella vaikeata. Tarpeen mukaan voit lisätä taikinaan jauhoja, silloin paistaminenkin helpottuu. Tärkeää on myös, että pannu on tarpeeksi kuuma.

Paista pihvit kullaruskeiksi molemmilta puolilta, ja nosta lautaselle niin, että ylimääräinen öljy valuu pois. Valmiit pihvit maistuvat parhailta basmatiriisin ja tsatsikin kanssa.

Tsatsiki:

1 purkki bulgarianjogurttia
puolikas kurkku raastettuna
3 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa

Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste raasteesta siivilässä. Sekoita valutettu kurkkuraaste jogurttiin ja purista seokseen valkosipulinkynnet. Laita pieni ripaus suolaa joukkoon.

1 kommentti:

  1. Hyvää! Laitoin varmuuden vuoksi hiukan enemmän jauhoja ettei tule ongelmia paistamisen kanssa. Ruoka sopii hyvin jopa tällaiselle lihansyöjälle.

    VastaaPoista