sunnuntai 9. elokuuta 2009

Halloumisalaatti

Ensimmäiseksi kasvisruokablogini ohjeeksi sopii parhaiten lempiruokani, halloumisalaatti. Olen saanut reseptin alun perin ystävältäni, ja olen muokannut sitä hieman makuuni sopivaksi. Toivottavasti tekin pidätte siitä!

Salaatin valmistaminen kestää noin tunnin, joten mitään pikaruokaa ei ole tiedossa!

Salaatti:

1 paketti halloumia
7 pientä perunaa
1 pieni punasipuli
1 kesäkurpitsa
soijakastiketta
1/2 ruukkusalaatti
1/2 cantaloupe-meloni
10 kirsikkatomaattia
1 kypsä avokado
(rucolaa)

Keitä perunat kypsiksi. Perunoiden kiehuessa voit valmistaa salaatin muut osiot.

Viipaloi halloumi noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Paista halloumiviipaleet voissa kullankeltaisiksi rautapannulla (muukin käy, mutta rautapannu on paras). Pilko paistetut halloumisiivut neljään osaan ja laita salaattikulhoon.

Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi ohuiksi kolmioiksi. Paista niitä pannulla öljyssä kunnes ne ovat pehmeitä ja mausta halutessasi soijakastikkeella. Lisää kypsät kesäkurpitsan palat salaattikulhoon.

Kuutioi punasipuli ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää ne salaattiin. Puolita avokado ja kaavi sisusta lusikalla. Lisää sisusta salaattiin.

Leikkaa melonista siivuja, poista kuoret ja viipaloi hedelmäliha salaattiin.

Revi ruukkusalaatista käsin lehtiä salaattiin. Sekoita kaikki ainekset.

Kun perunat ovat kypsiä voit huuhdella ne kylmällä vedellä, paloitella ja lisätä salaattiin. Mielestäni tämä salaatti saa olla hiukan lämmin, mutta se maistuu toki kylmänäkin! Kun kaikki ainekset ovat salaattikulhossa, voit valmistaa salaattikastikkeen.

Salattikastike:

Tässä on helppo ja nopea salaattikastike ranskalaiseen tapaan. Seuraa tarkasti ohjetta, jos teet ensimmäistä kertaa salaattikastiketta itse. Perusohjeeseen (sinappi, viinietikka ja oliiviöljy) voi helposti lisätä itse mausteita. Halloumisalaatin kastikkeeseen lisätään valkosipulia ja hunajaa.

1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 - 3 rkl hyvää oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria maun mukaan

Aloita sekoittamalla sinappi ja balsamiviinietikka. Sekoita kunnolla niin, että saat tasaisen seoksen. Tässä vaiheessa lisätään mausteet: purista valkosipulinkynnet joukkoon, sitten lisää hunaja, suola ja pippuri. Sekoita kunnolla. Sitten lisätään oliiviöljy. Sekoita kunnes kastike on tasaista. Hyvän salaattikastikkeen perusta on oikea valmistusjärjestys, joka perustuu ruoka-aineiden kemiaan. Kun teet kastikkeen kuvaamassani järjestyksessä, onnistut varmasti! Laihduttajan vinkki: salaattikastikkeesta saat light-version lisäämällä valmiiseen kastikkeeseen 3 rkl vettä! =D

Lisää salaattikastike salaattiin ja sekoita kunnolla. Halutessasi voit lisätä suolaa ja koristella rucolalla.

Halloumisalaatti maistuu parhaalta tuoreen vaalean leivän kanssa. Ruokajuomaksi voit valita mieleisesi punaviinin.

Hyvää ruokahalua!

3 kommenttia:

  1. kiitos hyvästä kastike-ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. mahtavan hyvä salaatti! eikä edes mielestäni tarvitse mitään kastiketta, hyvää tälläisenään kun avokado tuo niin paljon "kosteutta". Kiitos!

    VastaaPoista