keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Ellin blinit!



Nyt kun kevät kolkuttelee jo ovella, on aika järjestää blinikestit. Tämän reseptin avulla onnistut varmasti loihtimaan suussasulavan herkullisia blinejä. Resepti on ystävältäni Elliltä, ja hän on saanut sen isoäidiltään. Reseptiä on näin ollen testattu lukemattomat kerrat.

Ohjeesta riittää blineihin n. 4:lle, toki riippuu syöjien ruokahalusta.

4 dl maitoa
1 rkl tuorehiivaa
1,5 dl tattarijauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 rkl voisulaa

paistamiseen voita

Kaada lämmin maito murennetun hiivan päälle. Sekoita tasaiseksi. Lisää puolet jauhoista ja anna taikinan seistä lämpimässä, vedottomassa paikassa noin tunti. Taikinan tulisi kohota ja kuplia voimakkaasti, joten anna sen olla rauhassa, vaikka aikaa saattaakin kulua enemmän kuin tunti. Voit kohottaa taikinaa esim. vesihauteessa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sitten sekoita taikinaan kananmunan keltuaiset, voi ja loput jauhoista. Anna seistä vielä n. puoli tuntia. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan. Paista pienellä pannulla paksuhkoja lettuja. Syödään heti!

Kasvistäyte-ehdotuksia

sipulimurskaa
pieneksi pilkottua säilöttyä punajuurta
kapriksia
pieneksi pilkottua venäläistä suolakurkkua
smetanaa
sienisalaattia
juoksevaa hunajaa

jälkkäriblinejen täytteiksi sopivat smetana ja mansikkahillo

1 kommentti:

  1. Oletko käynyt Marttaravintolassa Kampissa? Siellä on ainakin lounaalla maukkaita kasvisruokavaihtoehtoja.

    VastaaPoista