keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Herkulliset nokkossämpylät



2 dl maitoa
35 g hiivaa
1 rkl sokeria, hunajaa tai siirappia
200 g bulgarian ruokajogurttia
1 dl kuivattua nokkosta
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1dl ohrajauhoja
1/2 voisulaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 muna, siemeniä koristeeksi

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon ja lisää sokeri. Sitten sekoita joukkoon suola, jogurtti ja kuivatut nokkoset. Lisää kaurahiutaleet, ohrajauhot ja voisula. Sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa tasaiseksi. Tämä taikina jää hieman löysäksi, mutta se on tarkoituskin! Mitä löysempi taikina, sitä kuohkeampia ovat sämpylät. Anna kohota 45 min vedottomassa paikassa liinan alla.

Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin haluamasi kokoisia sämpylöitä tai nostele taikinaa lusikalla pellille, jos pyörittäminen ei löysällä taikinalla onnistu. Itselläni tästä taikinamäärästä tulee 10 - 13 sämpylää. Voit halutessasi voidella sämpylät kananmunalla ja ripotella koristeeksi auringonkukan- tai seesaminsiemeniä.Paista 15 minuttiia 225 asteisessa uunissa.

Tarjoile piparujuurituorejuuston ja teen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti