keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Täydellinen thai-keitto



Nyt onnistuin siinä, mitä olen jo pitkään yrittänyt. Nimittäin tekemään täydellisen thai-keiton. Tämä ihana sitruunainen keitto on todella helppo valmistaa, jos sinulla on oikeat aineet käytössäsi. Itse käyn thairuokaa varten ostoksilla Hakaniemen Asian Marketissa. Suosittelen paikkaa muillekin!




4 hengelle keittoa tarvitset nämä ainekset:

1 purkki kookosmaitoa
2 dl vettä
1 pussillinen Tom Ka -maustetahnaa
400 g tofua
1/2 kesäkurpitsa
1 tuore chilipalko
2 dl kokonaisia vihreitä papuja esim. pakasteesta
2 rkl tuoreita korianterinlehtiä
1 dl tuoreita thai-basilikan lehtiä
1 tuoreen limen mehu
(kalakastiketta)
tuoretta kaalia raasteena
2dl basmatiriisiä keitettynä

Laita puolet kookosmaidosta kattilaan ja lisää koko annospussillinen Tom Ka -maustetahnaa sekaan. Sekoita huolellisesti ja kiehauta. Lisää joukkoon kuutioitu tofu sekä chilipalko viipaloituna ja anna kiehua hetki. Lisää sitten loput kookosmaidosta ja vesi. Viipaloi kesäkurpitsat ja lisää ne, sekä pavut kattilaan. Sekoita ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Katso, etteivät vihannekset kypsy liikaa. Lisää thaibasilikan lehdet, kiehauta ja lisää korianteri. Sitten voit laittaa lieden pois päältä. Lisää lopuksi limen mehu ja halutessasi hiukan kalakastiketta. Itse löysin ihanaa kala-chilikastiketta Asian Marketista, ja se sopii aivan mainiosti tähän keittoon. Kun annostelet keiton astioihin, voit laittaa sekaan riisiä sekä päälle kaaliraastetta, tuoreita yrttejä ja vielä hiukan kalakastiketta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti