sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Punajuuri-kvinoapihvit


Bongasin jälleen houkuttelevan reseptin Glorian Ruoka ja viini -lehdestä (joulukuu 2013). Koska hyviä kasvispihvireseptejä ei ole koskaan liikaa, täytyy minun ehdottomasti jakaa tämä täällä blogissani. Olen hiukan muokannut reseptiä ja tarkentanut määriä.

Tarjosin itse pihvit ensimmäisellä valmistuskerralla peruna-palsternakkamuusin lisukkeena ja toisella kerralla tein ne täytteeksi pieniin "hampurilaisiin". Leipänä käytin Framboisin pehmenää patonkia ja pihvin lisäksi laitoin täytteeksi salaattia, marinoitua punasipulia ja kaprismajoneesia (0,5 dl kapriksia ja 1,5 dl valmismajoneesia yhdistettynä). Jos teet marinoitua punasipulia pihvien kanssa, kannattaa se tehdä ennen pihvejä maustumaan jääkaappiin. Näihin reseptit löytyivät myös joulukuun Ruoka ja viini -lehdestä.

Punajuuri-kvinoapihvit

2,5 dl raastettua punajuurta (vaihtelee punajuurien koon mukaan, minulla tämä määrä tuli neljästä kappaleesta keskikokoisia punajuuria)
1,5 dl kvinoaa + 3 dl vettä keittämiseen
n. 1 dl parmesaaniraastetta
3/4 dl tuoretta timjamia tai kuivattua n. 1 rkl
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa


Keitä punajuuret kypsiksi jo vaikka edellisenä päivänä. Kuori ja raasta ne ja laita kulhoon. Keitä kvinoa kypsäksi (15 minuuttia) ja valuta se mahdollisimman hyvin. Yhdistä kvinoa ja korppujauhot ja sekoita huolellisesti. Vatkaa munat toisessa kulhossa ja yhdistä niihin raastetut punajuuret, parmesaani, hienonnettu (miel. puristettu) valkosipuli, timjami ja kvinoa-korppujauhoseos. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita seoksesta tasainen. Muotoile siitä haluamasi kokoisia pihvejä ja paista niitä voissa tai öljyssä pannulla muutama minuutti molemmalta puolelta niin, että pihvit saavat kauniin värin. Tarjoile hampurilaispihveinä leivän välissä. Leivät voit täyttää pihvillä, kaprismajoneesilla, vuohenjuustomoussella, salaatinlehdillä ja punasipulilla.

Marinoitu punasipuli

2 keskikokoista punajuurta
3 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
hiukan mustapippuria
2 rkl punaviinietikkaa
1 dl öljyä (esim. oliivi- tai rypsiöljy)

Leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita muuta ainekset kulhossa ja lisää punasipulit sekaan. Pyörittele sipulit marinaadissa ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.



1 kommentti:

  1. Hei!
    Kuulostaa hyvältä,täytyy kokeilla. Onnistunee varmaan ilman korppujauhojakin. Sulla on muuten iskenyt painovirhepaholainen /kirotusvire tuohon punasipuli-marinadi juttuun! :D

    VastaaPoista