torstai 15. toukokuuta 2014

Avokado-kikhernepasta

Kokeilevan keittiön onnistunut lopputulos on tässä: avokadopasta, jossa on mukana proteiinia ja joka pitää näin ollen nälän erinomaisesti.

Olen nimittäin useasti tehnyt hieman huvittavissa mittakaavoissa suosiota saanutta Gullichsenien avokadopastaa, ja se on mielestäni erittäin herkullista. Avokadopastassa on kuitenkin ollut itseäni haittaava puute; se ei pidä nälkää. Tänään onnistuin kehittelemään makumaailmaltaan samankaltaisen avokado-kikhernepastan, ja tämä pitää varmasti nälän pitkään.

Tästä satsista tulee kaksi reilua annosta.

Kastike:

2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 - 2 kuivattua pientä chiliä
1 purkki/tölkki kikherneitä (n. 2 dl)
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl tuoreita yrttejä esim. basilikaa, persiljaa ja lehtipersiljaa
100 g fetaa
1 - 2 kypsää avokadoa
1 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 - 2 dl raastettua parmesaania

Lisäksi kokojyväspagettia kahden hengen tarpeiden mukaan.

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää pastaveteen suolaa (1 - 2 tl) juuri ennen pastojen laittamista sinne, sillä jos laitat suolan liian aikaisin, jää se kattilan reunoihin eikä imeydy pastaan. Säästä hieman pastan keitinvettä kastiketta varten.

Hienonna valkosipulin kynnet ja chilit. Chilit lisätään kastikkeeseen alkuvaiheessa, joten niistä ehtii irrota mukaan paljon makua. Siksi kannattaa olla varovainen chilin kanssa ja laittaa sitä oman maun mukaan. Kuumenna reilusti oliiviöljyä isossa pannussa ja kuullota valkosipuleita siinä noin minuutti melko miedolla lämmöllä, jotteivat ne pala. Lisää chilit ja kuullota hetki. Sitten lisää joukkoon tomaattipyree ja sekoittele tasaiseksi seokseksi. Laita kikherneet pannulle ja pyörittele niitä kastikkeessa. Laita levy pois päältä ja lisää joukkoon sitruunan mehu, yritit, mustapippuria maun mukaan, ripaus suolaa, avokadot viipaloituna (1 - 2 kpl, maun mukaan), 0,5 - 1 dl pastan keitinvettä sekä raastettua parmesaania. Sekoita ja lopuksi lisää kypsä pasta joukkoon. Tarjoile heti leivän kanssa.

Yritän muistaa ottaa pastasta kuvan ja lisätä tänne lähiaikoina. Annos ei tällä kertaa ollut kovin kaunis, mutta sitäkin maukkaampi! Otan tästä reseptistä mielelläni palautetta vastaan.

1 kommentti: