perjantai 15. heinäkuuta 2011

Espanjalainen munakas eli tortilla espanola



Tämä on aivan mainio kesälounas tai mahtava osa kesäillan tapaspöytää. Jos sinulla sattuu olemaan muutama keitetty peruna edelliseltä päivältä, niin teet käden käänteessä tämän ihanan ja täyttävän munakkaan.

Peruna on espanjalaisen munakkaan perusaines. Sen lisäksi tarvitset munakkaaseen sipulia, valkosipulia ja muita vihanneksia maun mukaan. Itse käytin kesäisiä aineksia, joita noukin äidin kasvimaalta ja ostin torilta tuoreina. Laitoin tähän ripauksen parmesaania mausteeksi, mutta sen voit jättää pois, jos siltä tuntuu. Tämä munakas riittää kahdelle hengelle, ja paistoin sen pienellä (n. 20 cm) pannulla. Isompaa munakasta varten voit tehdä tupla-annoksen.

3 munaa
1 dl vichyä
rasvaa paistamiseen
2 kesäsipulia
2 valkosipulin kynttä
5 pientä keitettyä perunaa
n. 7 palollista herneitä (lisää tai vähennä, tai laita jotain muita vihanneksia)
tuoretta persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuina
suolaa ja pippuria
parmesaania

Leikkaa perunat paloiksi, viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet, hienonna yritit valmiiksi, raasta parmesaani ja kuori herneet. Sitten kuullota sipulia ja valkosipulia hetki kuumalla pannulla ja lisää joukkoon perunat. Paista perunoita, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet. Lisää herneet. Riko munat kulhoon ja sekoita hieman. Lisää vichy munien joukkoon. Laita mukaan myös parmesaaniraastetta, suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada munaseos pannulle ruskistuneiden perunoiden päälle ja nostele sitä hieman, niin että sitä leviää kaikkialle. Laske paistolämpötilaa, jottei munakas pala pohjaan. Paista, kunnes munakas on makuusi sopivan kypsä. Ripottele yrtit päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti