perjantai 21. elokuuta 2009

Täytetyt nokkosletut

Tämä on todella herkullinen kasvisruoka! Täytteen olen kehitellyt itse.

Lettutaikina:

5 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl jauhoja
1,5 dl kuivattua nokkosta
ripaus suolaa ja sokeria
2 rkl öljyä

Sekoita munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot varovasti siivilän läpi ja laita sitten loput maidosta. Lisää hienonnettu nokkonen, suola, sokeri ja öljy. Anna taikinan turvota ainakin 15 min.

Täyte:

1,5 dl vihreitä linssejä
1 liemikuutio
1 punasipuli
1 pieni punainen paprika
200 g fetaa
1 sitruunan mehu
2 rkl kuivattua persiljaa
suolaa tarvittaessa

Keitä linssit vedessä, johon liemikuutio on liotettu. Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Hienonna joukkoon feta ja sekoita kunnolla. Kun linssit ovat kypsiä lisää ne seokseen ja sekoita. Mausta sitruunamehulla ja persiljalla. Tarvittaessa lisää suolaa.

Paista letut kauniin ruskeiksi rautapannulla. Laita jokaisen letun sisään n. 3 rkl täytettä ja tee letusta rullia. Laita letturullat suorakulmion muotoiseen vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista letturullia 10 - 15 minuuttia 200 asteisessa  uunissa.

Täytteestä riittää kuuteen lettuun ja taikinasta tulee 8 - 10 lettua. Ylimääräiset letut voi syödä jälkkärinä mansikkahillon ja jäätelön kanssa.

1 kommentti:

  1. Terve! Tutustuin blogiisi, mielenkiintoisia ohjeita, monet eivät kuitenkaan onnistu valitettavasti laktoosittomana. Aion kokeilla lettuja pinaattiletuilla, ruoka kuullostaa mukavalta.

    VastaaPoista