sunnuntai 30. elokuuta 2009

Mustikkajuustokakku


Tämä kakku on aivan mahtava vaihtoehto perinteiselle liivatteella hyydytetylle juustokakulle. Nyt mustikka-aikaan kannattaa mennä itse metsään poimimaan marjat tähän torttuun. Ohjeen sain äidiltäni.

Pohja:

150 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhoa
1 rkl vettä

Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella tai tehosekottimella. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauho erillisessä astiassa. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita samalla. Lopuksi sekoita joukkoon vesi, ja lisää tarvittaessa hiukan jauhoja.

Täyte:

2 purkkia maitorahkaa (500 g)
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita (n. 4 dl)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Voit käyttää sähkövatkainta, niin munat sekoittuvat tasaisesti joukkoon. Perunajauhot kannattaa lisätä siivilän läpi, jotteivat ne paakkuunnu.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n. 0,5 cm riittää). Helpoiten löysän taikinan taputtelu vuokaan onnistuu kylmällä vedellä kostutetuilla sormilla. Jos se ei onnistu, jauhota kädet ja taputtele taikina sitten.

Kaada täyte taikinan päälle ja paista noin tunti. Jäähdytä kakku ennen tarjoilemista.

1 kommentti:

  1. Olipa hyvä kakkuresepti ja nopea tehdä. T. Hannele

    VastaaPoista